10 Legszebb Hely Magyarországon Amit Muszáj Látnod

Kis országunk számos dologról híres, meseszép tájai is a listán van. Mi, magyarok, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kell külföldre utaznunk, ha izgalmas tájakat kívánunk felfedezni.

Elhoztunk nektek ma 10 csodaszép és érdekes helyet Magyarországon, amit muszáj látnod!

 

1. Balaton-felvidéki tanúhegyek

A Balaton-fevidéken járva megcsodálhatjuk a Tapolca-medencében elhelyezkedő hegyek által nyújtott csodaszép tájat.

A Balatonnal a háttérben, a Badacsony, a Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács, a Tóti-hegy, a Haláp, valamint a Balatontól messzebbre eső Somló-hegy, a Kis-Somló és a Ság-hegy gyönyörű látványt alkotnak.

 

2. Tihanyi levendulás

Az 1920-as évek végén Bittera Gyula gyógynövényszakértő telepített először levendulaültetvényt Magyarországon. Területet bérelt a tihanyi apátságtól, majd itt ültette el a levenduláit. A Tihanyban telepített levendula világhírűvé vált, mivel minőségét tekintve még a Franciaországban termesztett levendulánál is jobb lett.

A lilába öltözött tihanyi tájat mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

 

3. Prédikálószék

Prédikálószék a Visegrádi-hegység egyik hegye Komárom-Esztergom megye és Pest megye határán. A csúcsra érve hazánk egyik legszebb panorámája tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarral, a Börzsöny látványával, Nagymarossal és Visegráddal.

 

4. Hollókő

Hollókő egy község Nógrád megyében. Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján, és így világszerte ismert. Kontyolt nyeregtetős parasztházakkal, áttört faragással díszített, faoszlopos tornácokkal ez nem is csoda. 

 

 5. Szalajka-völgy

A Szilvásváradon végződő, magashegységi jellegű Szalajka-völgy a Bükk hegység egyik legszebb, a kirándulók számára legjobban kiépített része. A völgyben közlekedik a Szilvásváradi Erdei Vasút is, amit érdemes lehet kipróbálni. A Fátyol-vízesés a Szalajka-völgy egyik fő nevezetessége, hazánk egyik kiemelkedő természeti szépsége.

 

6. A Nádasdy-kastély

 nádasdladányi Nádasdy-kastély a 19. század második felében, Tudor-stílusban emelt épület, mely elkészültétől fogva egészen a második világháborúig a Nádasdy család egyik székhelyeként szolgált. A Nádasdy-kastély falai egy örök szerelemnek állítanak emléket Nádasdladányban. Gróf Zichy Ilona mindössze 24 éves volt, amikor meghalt, de a kastélyt építtető férje, Nádasdy Ferenc minden szobát úgy rendeztetett be, mintha még mindig élne imádott felesége.

 

7. Boldogkői vár

boldogkői vár a Hernád folyó völgyének keleti oldalán, Boldogkőváralja közvetlen közelében emelkedő sziklaszirten álló középkori vár. A táj szépsége, illetve a vár viszonylagosan jó állapota miatt kedvelt túracélpont, mely az Országos Kéktúra egyik állomása.

 

8. Egerszalók

A település déli részén 410 méter mélyről feltörő 65-68 Celsius-fokos meleg vízű hőforrás domboldalon lefolyó vize csodálatos természeti képződményt, egy 120 négyzetméteres mészkő lerakódást épített ki. A 18 méter magas domb tetején feltörő vízből kicsapódik a mész. A lerakódás évről évre növekszik, és egyre jobban beborítja az egész domboldalt. Csodálatos és érdekes látnivaló, ajánljuk mindenkinek.

 

9. Szigetköz

Magyarország legnagyobb szigete a természet szerelmeseinek paradicsoma. Állat- és növényvilága páratlan. A nedves környezetben rengetegféle kétéltű, hal, lepke és madár talált itt otthonra. A vadregényes táj nem csak a vízitúrázóknak kihagyhatatlan.

 

10. Budapest

Végül, de nem utolsó sorban muszáj megemlíteni a fővárosunkat is. Budapest nem véletlenül vonzza a turistákat a világ minden pontjáról. Csodaszép épületek, múzeumok, látványosságok, remek éttermek, szórakozóhelyek, gyakorlatilag minden megtalálható ami egy vibráló élénk nagyvárost jellemez.

 

Ezzel a cikkel az volt a fő célunk, hogy kicsit rávilágítsunk milyen szép is a hazánk, ne csak kifelé tekintsünk. Köszönjük, hogy elolvastad!

Vissza a tetejére