5 Tipp Hogyan Spórolj Több Pénzt A Mindennapokban

Olyan tippeket gyűjtöttünk össze nektek, amelyekkel egyszerűen spórolhattok a háztartás körül!

Üdvözlünk titeket újra! A mai nap is próbálunk értéket vinni az életetekbe. Az alábbi ötletek a mi hétköznapjainkba is nagyon jól jöttek.

Valószínűleg nektek is ismerős az a bizonyos "Hova lett már megint a pénzem??" érzés. Rohanó világunkban minden pénzbe kerül, sohasem volt még egyszerűbb elkölteni a havi fizetésünket. Viszont takarékoskodni és előre tervezni mindig megéri, ezt bizonyította a koronavírus szituáció is. Ittvan tehát pár tanács, amik segíthetnek takarékoskodni!

 

1. Végezd tudatosan a bevásárlást

A supermaketekben csak úgy repkednek a pénzek. Az egyik leghasznosabb dolog amit tehetsz, az nem más mint, hogy tartasz egy fix bevásárlólistát. Ha az ember csak megszokásból bemegy a boltba hajlamos olyan dolgokat is megvenni, amikre igazából nincsen szüksége.

Ne hagyj magadnak választást, tarts egy listát és csak a listán szereplő tételeket szerezd be. Ezzel nem csak rengeteg pénzt, de időt is spórolsz!

 

2. Keress olcsóbb benzinkutat

Szánj rá egy kis időt és fedezd fel a környék benzinkútjait. A legfrekventáltabb kutak sokszor fényévekkel drágábbak, mint a kicsit kieső vagy automata kutak.

Megéri utánanézni elérhető-e olcsóbb tankolási lehetőség, főleg ha sokat használod az autód!

 

3. Rendszeresen nézd a TV és telefon szolgáltatók ajánlatait

A televízió és telefon szolgáltatók hatalmas versengésének köszönhetően áraik gyakran változnak. Könnyen elképzelhető, hogy a jelenlegi csomagod, ami 3 éve még szuper volt, mára már túlárazottnak számít a többi cég ajánlatához képest.

 

4. Vásárolj használt termékeket

A modern világban használtan vásárolni abszolút megéri. Gondolj bele: amíg a többi ember azzal van elfoglalva, hogy melyik legújabb és legjobb termékre költse el az összes pénzét, te megveszed a kifogástalan állapotban maradt 1 évig se használt készüléküket. El kell felejteni, hogy a használt vásárlás szégyenletes dolog.

 

5. Hagyj fel a káros szokásaiddal

Ijesztő lehet kiszámolni egy hónapban mennyit költünk alkoholra, cigarettára vagy gyorséttermi kajára. Ezek olyan káros szokások, amelyek teljes elhagyásával nem csak több pénzed marad számodra fontosabb dolgokra, de sokkal egészségesebb is leszel. 

Felhagyni ezekkel nem lesz egyszerű feladat és valószínűleg nem is fog elsőre sikerülni, de mindenképpen megéri próbálkozni.

 

Köszönjük szépen, hogy elolvastad ezt a cikket! Nagyon reméljük, hogy a hasznodra fog válni :)

Vissza a tetejére