7 Túrázó Típus - Te Melyik Vagy?

Ha aktív kiránduló vagy valószínűleg már észrevetted, hogy sokféleképpen lehet űzni ezt a kikapcsoló sportot. Összeszedtünk most 7 túrázó típust, hogy kideríthesd, te melyik csoportba tartozol!

 

1.

Az Egynapos Túrázó

Ez a legtágasabb csoport, ugyanis talán ehhez szükséges a legkevesebb energiabefektetés, mind szervezésileg, mind túrázásilag. A legtöbben itt egy lankás, akár gyerekkel is bejárható, útvonalat  választanak, amely az autótól sincs pár kilóméternél messzebb, de persze a bevállalósabbak komolyabb utakat is megtehetnek sötétedésig. Ruházatuk szinte bármilyen lehet, a legegyszerűbb pólótól a sportos ingig, ugyanis nem kell sok kelléket cipelni.

 

2.

Az Egy Éjszakás Túrázó

A következő fokozaton, az illető már egy éjszakást is eltölt a vadonban. Általában egy kijelölt táborozóhely a kirándulás célpontja és nem visz magával sokkal több felszerelést mint egy hosszú napot végigtúrázó kalandor. Mivel csak egy éjszakáról van szó, a hátizsákban elférnek különböző luxus cikknek számító dolgok is mint például a kekszek, előkészített ételek.

 

3.

Az Egész Hétvégés Túrázó

Itt mivel már 2-3 éjszakáról beszélünk, több szervezésre lesz szükség. Fejenként legalább egy 40 literes táskára lesz szükség, hogy ne szenvedjünk hiányt semmiben. Kiváló kikapcsolás a hétköznapokból pár nap eltöltése az erdőben!

 

4.

A Távolsági Túrázó

Több mint 3 éjszaka kint a szabadban. Az igazán elszánt távolsági kalandorok olyan tájakat láthatnak, amelyeket mások csak képekről maximum. Ha szereted a magányt és elszigeteltséget, ez biztosan a te típusod!

 

5.

A Hivatásos Túrázó

Itt azokra gondolunk akik munkájuknál fogva töltenek éjszakákat a szabadban például vadászok, horgászok vagy fotósok. Munkájuk elvégzéséhez általában táborokat kell felállítaniuk messze az ösvényektől, ezért a sok felszerelés szállítása kivételesen megterhelő.

 

6.

A Terepfutó

Képzeld el ahogyan túrázás közben már kiköpöd a tüdődet, mire elfut melletted valaki. Egy terepfutóhoz volt szerencséd! A terepfutók legfontosabb feladata minél több kalóriát magával vinnie, valamint jól fog jönni a kesztyű és a védőszemüveg is.

 

7.

Az Erdőlakó

Utolsó helyen pedig azok jönnek akik hónapokra indulnak ki a vadonba. Miről lehet felismerni őket? Borzos szakáll, megviselt ruhák és egy emberi kommunikációra áhító tekintet. Azok, akik erre vállalkoznak, hatalmas elhatározást hoznak mind lelkileg, mind anyagilag, de egy életre szóló élmény lehet.

Túrázás közben ne feledkezz meg a megfelelő védelemről se! Egy acélbetétes, de mégis kényelmes Elpusztíthatatlan Cipő tökéletes társ lehet a túrákhoz, valamint egy Elpusztíthatatlan Dzseki is biztos jól fog jönni az erdő hűvösében!

Vissza a tetejére