TOP 5 Legjobb Használt Autó

Üdvözlök mindenkit a mai cikkünkben! 

A használt autó vásárlás egy nagyon trükkös dolog és rendkívüli odafigyeléssel kell végezni. Járhatunk vele nagyon jól, de sajnos végződhet katasztrófával is. Lessünk meg először fontos tippeket, amelyekkel tényleg megérheti a használt autó vásárlás.

 

4 fontos tipp:

1. Az autó külseje

Mindenek előtt muszáj átvizsgálnod a kasztnit. A rozsda egy aljas dolog tud lenni és esztétikailag egyáltalán nem dobja fel az autót, sőt. Járd körbe a kocsit, majd nézz be alá, küszöböknél és sárvédő íveknél nézd meg nem kezdett-e már felhólyagosodni a festék.

2. Alvázszám és szervizkönyv

 A motortérben mindenképpen legyen meg az ütött alvázszám, ami megegyezik a forgalmiban szereplő számmal. Az autdna.hu hatalmas segítség lehet, itt ugyanis ingyen tudhatsz meg hasznos adatokat a járműről alvázszám alapján.

3. Típus ismeret

Járj utána a kiszemelt autónak, nézz utána milyen gyakori hibákkal rendelkeznek. Ehhez is van egy praktikus segítség, a tipushiba.hu!

4. Legyen hozzáértő a vásárlásnál

Ha ránézésre nem volt semmi probléma akkor természetesen jöhet a próbakör. Ilyenkor a legjobb döntés, ha hívsz magaddal egy hozzáértő autószerelőt, aki meghallja ha gond van. Próbálj ki minden egyes funkciót a kocsiban! Továbbá ajánljuk műhelyben átnézetni is a gépjárművet a vásárlás előtt.

Látható, hogy nem olyan egyszerű dolog kifogástalan állapotú autót találni. Most térjünk át a lényegre és nézzük meg a magyar piacon a legjobb használt autókat! A kiválasztásban azt vettük figyelembe, hogy milyen az ár-érték aránya, milyen típushibái vannak, mennyi darabot árulnak belőle.

Az autók véletlenszerű sorrendben vannak.

1. Opel Corsa C (2000 - 2006)

Opel, sosem kop el. Ezt a mondást mindenki ismeri és nem is alaptalanul, hiszen az Opelek híresen megbízhatóak. A corsával sincs ez másképp, a néhány korai típushiba az évek alatt javítva lettek. A kis benzines motor nem eszik sokat városban sem, de versenyezni se kell majd vele. Tökéletes választás lehet, ha egy megbízható kisautóra vágysz, városi felhasználásra.

 

 2. Suzuki Swift MK4 (2004 - 2010)

Ezek az új swiftek szerencsére már nem hasonlítanak utódjaikra, így tényleg egy modern és megbízható autóról beszélhetünk. Ha elmész megnézni egy ilyen gépet mindenképp figyelj a rozsdásodására, valamint próbáld ki a váltórendszert. 

 

3. Fiat Punto III (2005-2018)

A harmadik generációs Punto, azaz a Grande Punto nagyon elterjedt darab lett hazánkban is. Nem véletlen, hiszen nagyobb méretekkel rendelkezik, valamint igen megbízható is. Tudjuk ajánlani mivel egy igazán szép darab, kényelmes és biztonságos.


 

4. Volkswagen Golf IV (1997-2006)

Mint a Punto, a negyedik generációs Golf is nagyon felkapott darab hazánkban. Rengeteg karosszéria és motor változat közül lehet választani, de elsősorban a benzineseket ajánljuk, azon belül is az 1.6 és 2.0 liter köztieket. Vigyázz a visszatekert kilométerórákkal, mindenképpen át kell nézetni szerelővel.

 

5. Opel Astra H (2004-2009)

Nem olyan régen már dicsérgettük az Opelokat, nos most következik még egy. Az Astrák megfelelő odafigyelés és karbantartás mellett néhányszázezer kilométert is megtesznek simán. Több elérhető model létezik belőle, így biztosan megtalálod azt amelyik hozzád illik. Kényelmes ülésekkel rendelkezik, biztonságos a karosszéria. Tökéletes választás lehet, ha hosszú távra keresel egy megbízható autót magadnak!

 

Természetesen ez a lista nem azt jelenti, hogy kizárólag ezek az autók lehetnek megfelelő és tartós választások. De a statisztikák mégis azt mutatják, hogy ha körültekintően és szakértelemmel választasz ezek közül, akkor nem nagyon lőhetsz mellé.

Köszönjük, hogy elolvastad a mai cikket. Szép napot!

Vissza a tetejére